Waarom frisbee® met je hond?

Er zijn genoeg redenen te noemen waarom je zou gaan frisbeeën met je hond. Hier een aantal goede argumenten op een rij: Allereerst is het een geweldige manier om de conditie van je hond optimaal te houden, evenals die van jezelf. De sport geeft juist door een stuk inspanning ook weer ontspanning en het geeft je een heerlijk gevoel als je ziet hoeveel plezier je hond heeft, evenals jijzelf.

Tevens is het goed voor de opbouw en het in stand houden van een stevige spiermassa, mits je de training natuurlijk wel op een goede en veilige manier opbouwt. Een stevige spiermassa is goed voor het natuurlijke afweermechanisme van alle spieren, maar ook voor de optimale bescherming van de gewrichten. Dit alles met een verbeterde algehele gezondheid tot gevolg. Tenslotte is het leren gooien met de frisbee® en het trainen van de hond om deze te vangen, een echte uitdaging.

Dit is plezier voor twee en versterkt de relatie tussen baas en hond. Hier heb je in de thuissituatie ook profijt van, omdat de hond minder snel probleemgevend gedrag zal vertonen door bijvoorbeeld geestelijke verveling.