Ik ben Jeanine Falk en samen met mijn man Emiel hebben we twee kinderen Patrick en Sander en twee honden. Een kruising Alt Deutsche Hütehund Silas en sinds 2015 Fynn een Border Collie. Negen jaar geleden is alles begonnen met Aisha een Zwitserse witte herder die wij helaas aan de gevolgen van een hersentumor 11 februari 2016 moesten laten gaan. Regelmatig geef ik les bij Hondenschool Zwolle en neem ik daar de examens van de basiscursus af. Naast de cursus Dogfrisbee, heb ik ook diverse instructeurscursussen gevolgd binnen Hondenschool Zwolle. Nu heb ik al enige jaren mijn eigen dogfrisbeeclub, die ik na 9 jaar van Miranda Hesselink ga voortzetten. De basis is gelegd! Een geweldige basis, want in 2014 mochten er 2 leden van DiscoverFrisbee mee spelen op de wereldkampioenschappen UFO in Zwitserland, (totaal hadden zich 3 Nederlanders gekwalificeerd) en daar mogen we best trots op zijn.          

    alt

DiscoverFrisbee: 

De naam DiscoverFrisbee is heel bewust gekozen. In het woord Discover zit het woord "Disc" (schijf) en het woord "over". Eén van de oefeningen binnen de dogfrisbee heet "Over the body", waarbij de hond over het lichaam van de baas springt. De combinatie van deze twee woorden is erg toepasselijk. Tevens vormen de woorden samen het woord Discover, te weten ontdekken. Dogfrisbee is namelijk een sport die het echt waard is om te ontdekken.

Hoe het begon: 

We hebben Aisha in 2007 gekregen, een fantastische hond met veel energie. Na alle cursussen te hebben doorlopen,die hondenschool Zwolle ons bood, kwam Miranda een workshop frisbee geven. Dat bleek een schot in de roos te zijn.
Dogfrisbee is een geweldige sport, waarbij zowel de hond als de baas alles uit de kast moeten halen. Aisha is een redelijk grote herder en wij kwamen tot de ontdekking, dat je ook met een wat grotere hond en met wat creativiteit een heleboel mooie dingen kan laten zien, zonder dat het belastend hoeft te zijn voor de hond.
Ik geef daarom ook zeer gericht les aan alle soorten honden en rassen, waarbij voor mij de veiligheid voor de hond en de baas van groot belang is. Ook het plezier, om samen met uw hond, te sporten is van groot belang. Ook de baas moet plezier en gezelligheid in de les ervaren. Dit wil ik u dan ook graag bieden. Of u nu lekker een avond ontspannen wil frisbieeën met u hond of zelfs wil deelnemen aan wedstrijden, het maakt niet uit. U kunt bij DiscoverFrisbee terecht. 
 
In 2010 kwam Silas bij ons en de passie voor de Dogfrisbee had ook mijn man besmet. Hij is actief met Silas gaan frisbeeën, met het resultaat dat we nu samen naar veel wedstrijden gaan. Ook werken we graag mee aan demonstraties en workshops. In 2015 kwam Fynn een Border Collie ons gezin versterken en daar speel in nu mee op wedstrijdnivo. Samen met Emiel en Silas speel ik ook de "pairs" een erg leuk onderdeel in de dogfrisbeesport.
 
 
 
Ik hoop dat u door deze site een goed beeld krijgt van DiscoverFrisbee en de dogfrisbeesport.
Heel veel leesplezier! Vragen en suggesties zijn altijd welkom! Graag zelfs!

Jeanine Falk