Voor wie is de sport geschikt?

Zelfs de meest geschikte rassen voor deze sport, worden niet als frisbeeĀ® hond geboren. Het vergt veel tijd, energie en geduld om je hond de sport op een veilige manier aan te leren. Er zijn namelijk een aantal basisregels waar je je aan moet houden. Je laat de hond bijvoorbeeld nooit ongecontroleerd springen en je gooit bijvoorbeeld niet zomaar een frisbee tegen de hond is. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Elke worp en oefening moet je eerst zelf goed leren beheersen en daarna ga je stap voor stap oefenen met je hond. Het is namelijk belangrijk dat de conditie en mogelijkheden van de hond geleidelijk worden opgebouwd, anders bestaat er een grote kans op blessures.

Uiteraard is het wel belangrijk dat de hond over een goede gezondheid beschikt. Op het moment dat je hieraan twijfelt, neem dan even contact op, zodat we er samen (in overleg met een dierenarts) naar kunnen kijken.

Het mooie aan deze sport is dat vrijwel alle hondenrassen kunnen deelnemen. Zelfs op wedstrijdniveau vindt je diverse hondenrassen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de bouw van de hond. Je traint bij ons dan ook in een kleine groep waardoor je zo veel als mogelijk individueel les krijgt. Zo kan iedereen op een voor hem zo gunstig mogelijk tempo trainen. Tevens kunnen we rekening houden met de mogelijkheden, maar ook beperkingen, van de individuele baas-hond combinatie. Mede daarom is het belangrijk dat je les neemt bij deskundige trainers welke opgeleid zijn om op een verantwoorde manier te trainen.sunset